Assessorament documental

El Servei de Documentació atén totes les peticions d’informació i  assessorament bibliogràfic i documental formulades pels col·lectius d’usuaris (traductors, assessors lingüístics, docents, empreses, associacions professionals, etc.) que  ho requereixen. Ofereix assessorament bibliogràfic i documental als equips que elaboren diccionaris i vocabularis especialitzats i als terminòlegs del Centre.


48 recerques documentals i bibliogràfiques
235 nous registres al fons documental


 

Aquest any s’ha implementat internament una nova eina de gestió bibliogràfica, el Koha, que ha de permetre millorar la cerca de publicacions de la nostra biblioteca i la interoperabilitat amb altres catàlegs de biblioteques. Un 22% dels registres catalogats durant aquest any ja s’ha fet en aquesta nova base de dades.

Registres a la base de dades documental (2018-2021)

Biblioteca en Línia

La Biblioteca en Línia és una aplicació que permet consultar totes les obres de terminologia tècnica i científica que contenen termes en català publicades des de l’any 1932.


15.256 visites a la Biblioteca en Línia
46 noves obres terminològiques en català incorporades


Distribució temàtica de les visites a la Biblioteca en Línia

Recull d’enllaços a diccionaris especialitzats (Tagpacker)

Tagpacker és una eina que permet compartir a la xarxa els enllaços de recursos web interessants i ordenar-los gràcies a l’ús d’etiquetes que en faciliten la cerca per paraula clau.

El TERMCAT hi té un compte que a finals d’any recollia 1.875 enllaços públics a diccionaris i glossaris especialitzats.